Har du lyst til at lave modelbyggeri af hospitaler?

Der er mange mænd og kvinder på tværs af kloden, som er fascinerede af hospitaler og sygehuse. Det skyldes blandt andet de mange serier og film, som finder sted på en skadestue. Måske har du også interesse i hospitaler. Den interesse kan du kombinere med din passion for modelbyggeri, og skabe mange sjove bygninger. Det kan du læse mere om nedenfor.

Skal du bygge et supersygehus?

Hvis du ønsker at lave modelbyggeri af danske hospitaler, skal de måske ikke være alt for store. Danmark er det land inden for Europa, som er næstsidst på listen over hospitaler i forhold til sengepladser.

Danmark overgår kun vores svenske naboer. Der er 2,5 sengepladser per 1.000 indbyggere i Danmark, og det tal ligger på 2,22 i Sverige. Der er langt op til førstepladsen, som er vores andet naboland Tyskland. De har otte sengepladser per 1.000 indbyggere.

Der er dog en mulig begrundelse. Danmark har længe fokuseret på at patienter muligvis ikke har godt af at ligge i mange dage, uger eller måneder i en seng på et hospital. Derfor har Danmark valgt at lukke mindre sygehuse, der havde lange liggetider.

På samme tid har Danmark åbnet de såkaldte supersygehuse. De fokuserer på en hurtigere og mere specialiseret behandling. Måske kunne det være sjovt at finde dit værktøj til modelbygning frem, og gå i gang med at lave dine egne supersygehuse?

Søg inspiration i dit lokalområde

Måske har du ikke lyst til at lave et supersygehus, men i stedet en privatklinik. Her kan det blandt andet være interessant at kigge på søgeplatformen motiva danmark, som giver dig mulighed for at finde plastikklinikker i dit lokalområde. Det er ofte sjovere at bygge noget, som man har et personligt forhold til. Derfor kan du gå forbi den klinik og nærstudere den udefra, eller måske endda indefra. Det kræver naturligvis at du går og overvejer at gennemføre en bestemt operation.

Lad dig inspirere af film og tv

Du kan også lade dig inspirere af Hollywood, når du gennemfører modelbyggeri. Tag f.eks. Greys Hvide Verden. Den lange tv-serie er sat til at finde sted i Seattle i USA. Men faktisk er tv-seriens hospital egentligt ikke i Seattle. Det meste af showet er blevet filmet inden for og uden for VA Sepulveda Ambulatory Care Center, som ligger i North Hills i Californien. Faktisk er der scener, hvor folkene bag serien, måske har glemt at skjule de californiske bjerge i baggrunden.

Siden den tolvte sæson i den populære serie er mange af de udendørs scener uden for hospitalet også blevet filmet på West Los Angeles College i Californien. Den øverste del af bygningen, hvor hospitalets helikopter letter og lander, er i virkeligheden toppen af tv-bygningen for KOMO-TV i Seattle.

Derfor er der ikke meget hjælp at hente, hvis du ønsker at gengive hospitalet fra Greys Hvide Verden med modelbyggeri. Du kan naturligvis altid lade dig inspirere og bruge din fantasi. Det vigtigste er at du er tilfreds med dit endelige værk.