Sådan klæder du dig på til modelbygning

Der bliver ikke talt meget om det, men når du arbejder med modelbygning, er det naturligvis vigtigt, at du har det rette tøj og sko på. I denne artikel hjælper vi dig på vej med begge ting.

[IMAGE=folBltdwdRRZ.jpg]

Det rette valg af sko

[IMAGE=bNDyJubqSW4w.jpg]

Vores vigtigste beklædningsstand er vores sko. Sko danner basen for hele vores krop, og derfor er det vigtigt at du kommer frem til det rette valg af sko, når du kaster dig ud i en aktivitet som modelbygning.

Sko skal passe og derfor er det vigtigt, at du finder frem til den rette skostørrelse. Hvis du fx køber adidas sko på nettet, kan du ikke prøve skoen, før du køber den. Men du kan alligevel bevæge dig frem mod den rette størrelse.

Du skal stille dig op og måle din fod. Sørg først og fremmest for at fordele din vægt, så den er ligeligt fordelt på begge dine fødder. Herefter skal du måle din fod fra den længste tå og ned til det bagerste punkt på din hæl. Husk at måle begge dine fødder, da det er de færreste personer, som har ens fødder. Derfor er det vigtigt at du finder ud af, hvilken fod der er størst.

Du kan ligeså godt måle begge dine fødder, nu hvor du er i gang, men vi kan også fortælle, at det højst sandsynligt vil være din højre fod, som er den største. Mere end halvtreds procent af den danske befolkning har en lidt større højre fod end den venstre.

Det rette valg af tøj

Når du kaster dig ud i modelbygning, vil du ofte ende op i forskellige positioner som fx halvt liggende henover bordet, for at nå frem til et vist punkt. Derfor er det først og fremmest vigtigt, at du vælger tøj, som kan tåle at ramme forskellige kanter hist og pist.

Du må endelig ikke klæde dig fint på i forbindelse med modelbygning, hvis du er bange for at tøjet går i stykker. I sidste ende er fokus jo også på selve modelbygningen og ikke hvad du har på. Derfor bør du ikke være bange for at du ikke imponerer nok med dit outfit.

Du kan kaste dig ud i modelbygning med forskellige former for beklædningsgenstande. Det vigtigste er at det ikke kommer i vejen. Derfor kan det være en god ide at være iført en t-shirt, hvis vejret eller stuetemperaturen tillader det. På den måde undgår du, at de lange ærmer kommer i vejen, når du skal placere forskellige genstande på modellen.

Hvis det er for koldt til kun at have en t-shirt på, kan du alternativt vælge en langærmet trøje, som sidder tæt ind til kroppen. Med andre ord bør du undgå at have løsthængende ærmer, som ofte kan ende med at komme i vejen.